December Fun with these Brain Teasers (with answers)

1.What disappears the moment you say its name?

Answer: Silence

2. What English word retains the same pronunciation, even after you take away four of its five letters?

Answer: Queue. When we remove ‘ueue’ from the word ‘Queue’, it still retains the sound of the letter ‘Q’, which is same as the word ‘Queue’.

3. Take away the whole and some still remains. What is it?

Answer: The word ‘wholesome.’ If you remove the ‘whole’ or the first part of the word, ‘some’ will still remain as an independent word.

4. What comes once in a minute, twice in a moment, but never in a thousand years?

Answer: The letter M

5. All roses are flowers. Some flowers fade quickly. Therefore some roses fade quickly. True or False?

Answer: This is not a valid statement. Some flowers do fade quickly but roses are not the only type of flowers and so it is not necessarily true that roses fade quickly. In other words some flowers does not mean all roses.

6. Who has hands but cannot clap?

Answer: The Clock

7. What are the next two letters in this series? J F M A M J J A S O

Answer: N and D. These are initials of the months in a year.

8. Forward I’m heavy, but backwards I’m not. What am I?

Answer: Ton. If you spell ‘ton’ backwards, it would spell ‘not’.

9. The more you take, the more you leave behind.

Answer: Footsteps. The more you walk, the more traces you leave behind.

10. Name three consecutive days without using the words Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday, Saturday, or Sunday.

Answer: Yesterday, today, and tomorrow!

 

Let me know your views on this article by commenting in the below section. You can follow the blog or subscribe to get the updates on the latest articles.

You can also like the Facebook page Corporate Essentials and share your views on this article.

Follow me on twitter @corpessentials6

You may also like

Advertisements